YASO'S YÜKLENİYOR
+90 532 292 25 55 EN
Yaso's Suites Etkinlikler

Çeşme'de Yaz Etkinlikleri Dopdolu Geçti

İzmir'in turistik ilçesi Çeşme, bu yaz da birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Özellikle Ilıca, Alaçatı ve Ardıç bölgeleri, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Ilıca'da Ata'ya Selam

Ilıca'da 30 Temmuz'da düzenlenen "Ilıca'dan Ata'ya Selam" etkinliği, büyük ilgi gördü. Etkinlikte, Atatürk'ün önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı'nın 100. yılı kutlandı. Etkinlikte, Atatürk'ün hayatı ve önderliği ile ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve çeşitli gösteriler sunuldu.

Alaçatı'da Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği

Alaçatı'da 1-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenen "Alaçatı Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği", 10 ülkeden 20 tiyatro topluluğunu bir araya getirdi. Şenlikte, çocuklar ve gençler için birbirinden renkli oyunlar sahnelendi.

Ardıç'ta Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali

Ardıç'ta 21-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen "Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali", klasik müzikseverlerin buluşma noktası oldu. Festivalde, Türkiye'den ve yurt dışından ünlü sanatçılar sahne aldı.

Konserler

Çeşme'de bu yaz, yerli ve yabancı birçok ünlü sanatçı konser verdi. Ilıca, Alaçatı ve Ardıç'ta düzenlenen konserlerde, Ferhat Göçer, Erol Evgin, Sıla, Buray, Dolu Kadehi Ters Tut, Jan Blomqvist, Sagopa Kajmer, Jekyll & Hyde gibi isimler sahne aldı.

Spor

Çeşme, yaz aylarında spor etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. Ilıca Plajı'nda düzenlenen "Uluslararası Alaçatı Sörf Şampiyonası", 2-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti. Şampiyonaya, dünyanın dört bir yanından 400'ün üzerinde sporcu katıldı.

Çeşme'deki etkinlikler, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördü. Etkinlikler, ilçenin turizm potansiyelini de artırmaya devam ediyor.

Image
Image